Home >> Blog >> Klaar voor een andere carrière?

Klaar voor een andere carrière?

Ben jij een van die zes op de tien werknemers die een totaal andere loopbaan zou kiezen als je opnieuw kon beginnen? Of behoor je tot die helft der twintigers die nu al spijt heeft van hun carrièrekeuze? Misschien word je door redenen die buiten je grip liggen gedwongen een ander carrièrepad te kiezen. Welke reden er ook aan ten grondslag ligt; heb je besloten om van loopbaan te wisselen, dan ben je hier aan het juiste adres.

JobCred biedt je deze snelle leidraad waarmee je je CV sluitend afstemt op je op handen zijnde carrièreswitch. Door deze tips te gebruiken in je CV, onderstreep je datgene wat je een potentiële werkgever te bieden hebt. En tegelijkertijd verleg je hiermee de focus van het feit dat je niet over de gevraagde opleiding of werkervaring beschikt.

 

Allereerst: weet je het heel zeker?

Als je dit leest, heb je al besloten dat je toe bent aan een verandering van loopbaan. Maar voordat je verder gaat, willen we je vragen om daar eerst eens diep over na te denken. Evalueer je carrièredoelen. Waar zie je jezelf in het komende halfjaar? Waar wil je over drie jaar staan? En over vijf?

Wat zijn eigenlijk je motieven achter een carrièreswitch? Het zou zomaar kunnen dat je enkel van baan moet wisselen en niet zozeer van loopbaan. Misschien voel je je bijvoorbeeld beter op je plek in een grotere, of juist kleinere organisatie? Als je drang tot verandering enkel is ingegeven door geldzucht, vraag jezelf dan nogmaals af of dat de juiste drijfveer is. Met geld koop je immers nog steeds geen geluk.

 

Besluit genomen. Wat nu?

Besef dat een carrièreverandering niet van de een op de andere dag een feit is. Raak dus niet al te ontmoedigd als je langer dan verwacht nodig hebt om je nieuwe positie veilig te stellen.

Het is van groot belang je te realiseren dat, als je van carrière verandert, je het gaat opnemen tegen kandidaten met relevante opleidingen en werkervaring. Dat hoeft echter geen onoverkomelijk probleem te zijn.

De kunst is om je CV zo te schrijven dat hetgeen je te bieden hebt wordt onderstreept en je tegelijkertijd een werkgever ervan overtuigt dat je serieus en toegewijd bent. Het is jouw taak om eventuele twijfels bij de lezer weg te nemen voordat ze ontstaan.

Laten we de volgende keer eens kijken hoe je het gehele proces makkelijker kunt laten verlopen …

Klik hier om je aan te melden voor de gratis JobCred nieuwsbrief.

 

Related posts:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.