Home >> Blog >> Het maken van een CV

Het maken van een CV

write curriculum vitae1 Het maken van een CV

Met JobCred is het maken van je CV een stuk eenvoudiger.

 

Hier is een eenvoudige checklist met 6 stappen voor het maken van een CV.

 

1) Het type CV

Voordat je begint met het maken van je curriculum vitae, moet je eerst bepalen wat voor een soort CV je gaat maken. De chronologische CV is de meest voorkomende vorm van CV en geschikt voor 99% van alle mensen en sollicitaties.

Je zou verder alleen een “Vaardigheden CV”(ook wel bekend als een “Functioneel CV”) kunnen overwegen als je solliciteert voor een baan die een zeer specifieke vaardigheid vereist.

Het is zeer waarschijnlijk de beste optie voor je om voor het chronologische cv-model te kiezen. JobCred biedt u een beproefde chronologische sjabloon.

 

2) Schrijf de juiste inhoud

Je Curriculum Vitae dient die onderdelen af te dekken die worden verwacht door de recruiters en werkgevers. Die onderdelen zijn niet alleen maar gewoon uw vorige werkgevers en oopleidingen. Vergeet niet bijvoorbeeld om je profielschets en je belangrijkste resultaten op te nemen.

Richt je alleen op relevante informatie en verwijder alles wat niet direct is gerelateerd aan de functie waarvoor je solliciteert.

Een online CV Maker gebruiken is een eenvoudige en praktische manier om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. Goede CV Makers geven je tips en adviezen voor elk onderdeel van je CV.

 

3) Gerichte en niet te lang

Maak een CV op maat voor elke specifieke vacature waarvoor je solliciteert. Recruiters zien graag een CV die relevant en compact is.

Als je gewoon alles opschrijft wat je hebt gedaan en bereikt, zul je waarschijnlijk eindigen met een lijst die veel te lang en slechts gedeeltelijk relevant is voor de functie waarvoor je solliciteert.

Om jezelf tijd te besparen, kun je een basis profiel onderhouden dat al je werkervaring, opleidingen, vaardigheden en interesses omvat. Wanneer je dan een gerichte CV wilt maken, selecteer je die delen van het profiel die relevant zijn voor deze specifieke vacature.

 

4) Gebruik krachtige taal

Het doel van je CV is het creëren van impact. Het is je sleutel tot de deur van het sollicitatiegesprek. Pak de aandacht van je lezer en houd het vast tot je CV hen heeft overtuigd om je te bellen voor een gesprek.

Sommige woorden hebben meer impact dan andere – dit is het echte geheim van een goede CV.

Lees hier meer over het geheim hoe je een CV met zeggingskracht kunt creëren.

 

5) Spellingcontrole

Wanneer een werkgever honderden CV’s moet beoordelen, wat is dan de kans denk je die je hebt wanneer de spelfouten van je pagina springen? Vergeet niet om eerst de spelling controleren van elk deel van je Curriculum Vitae. Daarna print je CV om het nog eens te controleren en je zult versteld staan van wat je allemaal kan missen op een computerscherm.


6) Lay-out

Uw CV moet meer zijn dan een gewone lijst van dingen die je hebt gedaan en bereikt. Een professionele lay-out maakt je CV makkelijker te scannen en te lezen door de recruiter.

Zorg ervoor dat je niet alleen een goed geschreven CV maakt, maar zorg er ook voor dat het er professioneel uitziet.

Wanneer je de gratis JobCred CV Maker gebruikt, krijg je toegang tot de bewezen CV lay-out en stap-voor-stap advies en tips over hoe je het beste een Curriculum Vitae kunt maken.

 

Klik hier om je aan te melden voor de gratis JobCred nieuwsbrief.

 

Related posts:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.