Home >> Blog >> Waarom zou je een CV-maker gebruiken?

Waarom zou je een CV-maker gebruiken?

CV builder1 Waarom zou je een CV maker gebruiken?

Gebruik een CV-maker om meer sollicitatiegesprekken te krijgen.

 

Als het gaat om CV-makers en CV-sjablonen, dan zijn er een hoop tegenstrijdige adviezen. Sommige professionele CV-schrijf diensten zeggen dat je je persoonlijkheid moet laten doorschijnen wanneer je een CV maakt en dat daarom je geen gebruik zou moeten maken van een CV-sjabloon of een CV-maker. Is het misschien toeval dat de meeste van deze adviseurs je een dure CV-ontwerp dienst proberen te verkopen?

Het simpele feit is dat je Curriculum Vitae meer sollicitatiegesprekken oplevert als je een CV baseert op een standaard CV-sjabloon, zoals je die kunt krijgen bij de JobCred CV-maker.

Recruiters hebben over het algemeen de voorkeur voor een CV op basis van een standaard en professioneel CV-sjabloon. Je uitdaging is om je persoonlijkheid te laten doorschemeren door wat je zegt in je CV.

De overgrote meerderheid van de recruiters willen liever niet een origineel CV ontwerp zien, dat is opgetooid met afbeeldingen, mooie teksten, en nog meer “persoonlijkheid”.

Recruiters zien liever een standaard CV-sjabloon

De meeste recruiters zien liever een standaard Curriculum Vitae sjabloon voor twee simpele redenen:

  1. Ze weten waar te moeten kijken voor wat ze willen vinden;
  2. Ze zijn gewend aan het lezen van een standaard lettertype, met een standaard lettergrootte, in een standaard formaat.

Niemand heeft tijd om je gehele Curriculum Vitae te lezen om een belangrijk detail te vinden. Zet daarom je belangrijkste gegevens precies waar je lezer ze zal verwachten. Een CV-maker helpt je om ervoor te zorgen dat je dit elke keer goed doet.

Ook gaat er niemand hun tijd verspillen om een document te lezen dat is geschreven in een mooi script, met meerdere lettertypen, met gekleurde lettertypen, of met mooie graphics. Goed… je snapt wat ik bedoel.

De eenvoudige regel voor elk CV

Bij JobCred hebben we veel ervaring met het werven en interviewen. Een recruiter, die we onlangs ontmoette, had de eenvoudige regel dat, indien uw Curriculum Vitae een foto heeft, of een spelling-error heeft, of een lettergrootte heft kleiner dan 10 , of meer dan drie pagina’s lang is, het rechtstreeks in de prullenbak gaat zonder te worden gelezen. Hard, maar noodzakelijk als je veertig of vijftig sollicitaties voor je hebt.

Onthoud deze eenvoudige regel:

De standaard CV sjablonen van een CV-maker houden de recruiter tevreden en leveren je meer sollicitatiegesprekken op.

Wanneer je begint na te denken over het opstellen van je CV, raden wij je aan om je geld in je zak te houden. Laat dure professionele CV-ontwerp diensten in ieder geval niet beginnen met het ontwerpen van een Curriculum Vitae uit het niets. Begin met de standaard CV-sjablonen en adviezen van de JobCred CV-maker om een Curriculum Vitae te maken waar je meer interviews mee krijgt.
Klik hier om je aan te melden voor de gratis JobCred nieuwsbrief.

 

 

Related posts:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.