Home >> Blog >> CV opstellen in 3 eenvoudige stappen

CV opstellen in 3 eenvoudige stappen

draft curriculum vitae2 CV opstellen in 3 eenvoudige stappen

Het opstellen van je CV vraagt om een gestructureerde aanpak.

 

Waar begin je wanneer je een CV wilt opstellen? Het allereerste dat je continue in de gaten dient te houden is dat bij een CV de kwaliteit het altijd wint van de kwantiteit.

Een goed CV is zowel inhoudelijk als uiterlijk een paradepaardje. Het is een verspilling van je tijd veel aandacht te besteden aan de inhoud van je CV als de lay-out uiteindelijk niet professioneel is. In dit artikel kijken we nu juist wel alleen naar de inhoud van je CV. In onze andere artikelen kun je meer lezen over het waarom van een CV-maker en standaard CV-sjabloon.

De eerste stap wanneer je een CV wilt opstellen is het maken van een lijstje van feiten.

 

Curriculum Vitae Feiten

Een belangrijk aspect van een CV is dat het relevante feiten over jou weergeeft. Op je CV vermeld je je naam, geboortedatum, nationaliteit, adres, e-mailadres en telefoonnummers.

Zorg ervoor dat je nooit het e-mailadres van je werkgever gebruikt voor je CV. Als je niet beschikt over een prive e-mailadres dat je kunt gebruiken, kun je je aanmelden voor een gratis Gmail-of Yahoo-account. Kies wel een goede gebruikersnaam. “Gekke-Henkie” kan je bijnaam zijn, maar is misschien niet de beste manier om jezelf te vertegenwoordigen in je e-mailadres.

Een ander feit dat je wilt weergeven op je CV is de juiste naam van de school of universiteit waar je je hoogst genoten opleidingsniveau of diploma hebt behaald.

 

De verkooptekst opstellen

Je kunt de feiten niet veranderen om je CV er beter te laten uitzien. Maar je kunt wel je ervaringen en prestaties op de best mogelijke manier presenteren. Zoals we al zeiden in het begin; kwaliteit boven kwantiteit.

Stel een persoonlijke verklaring op die in een paar korte zinnen weergeeft wie je bent in je professionele leven. Dit is geen 5-minuten werk. Schrijf en herschrijf, laat het liggen voor een dag, en dan lees en herschrijf het maar weer. Vraag iemand anders om het te lezen en laat hen je vertellen wat zij tussen de regels door lezen in je tekst. Blijf er aan werken tot dat je tevreden bent met het resultaat.

Voor elk van je werkervaringen, focus op je verantwoordelijkheden en prestaties. Op je CV zet je alleen wat het meest relevant is voor de functie waar je op dat moment naar solliciteert.

 

Meer zeggingskracht

Het geheim van het maken van een CV met zeggingskracht ligt in de keuze van je woorden.

 

Lees dit artikel hier over hoe je een CV met zeggingskracht maakt.

 

Klik hier om je nu aan te melden voor de gratis JobCred nieuwsbrief en krijg onze nieuwe artikelen met CV en carrière tips in je inbox.

 

De eenvoudigste manier voor het opstellen van je CV is gebruik te maken van het online profiel in een CV-maker zoals JobCred. Meld je nu gratis aan en je hoeft je nooit meer af te vragen hoe je het beste een CV kunt opstellen.

 

Related posts:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.