Home >> Blog >> Hoe gelukkig ben jij op je werk?

Hoe gelukkig ben jij op je werk?

happy at work 4196531616 4ac9fce99e Hoe gelukkig ben jij op je werk?

 

Er zijn vele factoren die ons gelukkig of ongelukkig maken. Naast de factoren in ons privéleven, zoals de liefde, een fijn huis en goede vrienden, bepaalt ons werk voor een groot deel of we gelukkig zijn. Het is zelfs zo dat het ongelukkig zijn op het werk van grote invloed is op ons privéleven.

Dus is het van belang dat we een baan zoeken waarin we ons lekker voelen. Maar hoe doe je dat? Hieronder enkele tips die je er bij kunnen helpen.

 

Tip 1: Zet op een rij wat jij belangrijk vindt

Uit een onderzoek van vacaturesite StepStone blijkt dat Nederlanders de op één na gelukkigste werknemers van Europa zijn. Alleen de Belgen geven hun baan een iets hoger cijfer dan wij. Uit datzelfde onderzoek kwam naar voren dat het niet de ‘harde’ factoren, zoals geld, zijn die ons werk leuk maken.

Juist de zaken die inspelen op ons gevoel, maken dat we ons wel of niet gelukkig voelen. Denk hierbij aan een goede werksfeer, een bedrijfscultuur die bij je past, erkenning van je leidinggevende en een eerlijke en open mentaliteit. Conclusie: ga bij het zoeken van een baan af op je gevoel, niet op het salaris.

 

Tip 2: Neem de tijd om een geschikte baan te vinden

Het zoeken naar een baan kost tijd. Bij de een wat meer dan bij een ander, maar vrijwel niemand vindt binnen één week de baan van zijn dromen. Wees daarom niet te gehaast als het gaat om solliciteren. Neem de tijd om alle vacatures te bekijken en reageer alleen op functies die jou aantrekken.

Ben je ergens op sollicitatiegesprek geweest waar de functie top was en het salaris nog beter, maar zegt je gevoel dat je niet binnen het bedrijf past? Zeg dan ‘nee’ en gun jezelf extra tijd om een leuke baan te vinden.

 

Tip 3: Doe uitvoerig onderzoek

Via diverse vacaturesites vind je talloze vacatures in heel Nederland. Vooral in de randstad liggen de banen vaak voor het oprapen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar vacatures in Amsterdam? Neem dan eens een kijkje op de website van StepStone.

Overigens is het slim om, voordat je reageert op een vacature, onderzoek te doen naar het betreffende bedrijf. Hoeveel mensen werken er? Wat voor bedrijfscultuur heerst er? Hoe is de sfeer onder collega’s? Probeer mensen te spreken die bij het bedrijf werken of hebben gewerkt en vraag hoe zij het ervaren (hebben). Lees jaarverslagen en bel met de HR-afdeling.

Alleen door een zo uitgebreid onderzoek kom je erachter of dit de baan is die jou gelukkig zal maken.

 

Tip 4: Solliciteren – Laat een goede indruk achter

Op het moment dat je de perfecte baan hebt gevonden en uitgebreid onderzoek hebt gedaan, zal je over gaan tot solliciteren. Een van de eerste stappen binnen het sollicitatieproces is het sturen van jouw CV. Vaak komt deze vraag dan naar boven: Hoe maak ik een CV? JobCred helpt je daarbij graag!

 

Foto credit

 

Related posts:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.