Home >> Blog >> Hoe maak je een CV

Hoe maak je een CV

how to make a cv structured1 Hoe maak je een CV

Hoe maak je een CV met een heldere structuur.

 

Hoe maak ik een CV? – Een korte, simpele vraag, maar voor sommige mensen misschien wel het grootste struikelblok op de weg naar een andere functie en gewenste loopbaan.

Dus, hoe maak je eigenlijk een Curriculum Vitae? Een goed CV volgt een beproefd formaat. Recruiters hebben dat graag en verwachten dat ook. Het geheim van een goede CV is gewoon het volgen van de regels. De beste manier om dit te doen is gebruik te maken van een Curriculum Vitae sjabloon van een online CV maker zoals JobCred.

Wat zijn de regels voor het maken van een CV? Hier zijn onze top tips voor CV succes:

1. Korte en gestructureerde CV’s zijn het beste

Uw CV mag nooit langer zijn dan drie pagina’s. Idealiter is een Curriculum Vitae maar twee pagina’s lang. Het is essentieel dat je CV een standaard formaat heeft en dat relevante informatie gemakkelijk gevonden kan worden door iemand die je CV voor de eerste keer leest.

2. Houd je CV simpel

Vermijd het gebruik van complexe taal in je CV. In de regel, als je een woord niet gebruikt in het degelijks leven, gebruik het dan ook niet op je CV.

3. Maak je CV makkelijk te lezen

Een goede opmaak is essentieel om ervoor te zorgen dat je Curriculum Vitae gemakkelijk is te lezen. Houd rekening met regelafstand, marges, lettertype, lettergrootte, uitlijning, paginanummering, witte ruimte enzovoort. Het is bijna te veel om allemaal bij stil te staan als je een CV aan het maken bent. Gelukkig kan een bewezen CV-sjabloon van een online CV-maker het zware werk voor je doen.

4. Houd de inhoud van je CV relevant

Wees meedogenloos in de belissing welke informatie je wel opneemt in je CV en wat niet. Als het niet relevant is voor de vacature waarvoor je nu solliciteert, laat het er dan uit.

5. Maak een positief CV

Breng je sterke kanten naar voren in je CV. , en het bagatelliseren van uw zwakheden of delen van uw CV, dat twijfel zou kunnen werpen in de geest van uw lezer. Ben 100% eerlijk, maar vestig niet de aandacht op negatieve punten. Een regel als: “Ik werd ontslagen uit deze rol” is in het algemeen niet iets dat je kans op een sollicitatiegesprek verhoogd!

6. Maak je CV op maat voor elke sollicitatie

Stuur nooit dezelfde CV voor twee verschillende functies. Gebruik de taal van de vacature-advertentie om je Curriculum Vitae op maat te maken voor een sollicitatie.

7. Check, double-check en controleer

Een spelfout laat je CV in de prullenbak landen. Vertrouw niet alleen op je computer om je spelling te controleren. Print je Curriculum Vitae en vraag ten minste twee verschillende mensen om het te lezen voordat je het verstuurt.

Dit is in een notendop hoe je een CV maakt. Het klinkt misschien allemaal als een hele opgave, maar vergeet niet dat het maken van CV helemaal geen stressvolle ervaring hoeft te zijn. Bij een CV-maker zoals JobCred, krijg je gratis tips voor het maken van een CV wanneer je je gratis aanmeldt. Met een JobCred CV-sjabloon met je al een heel stuk op weg om een CV te maken waar je meer sollicitatiegesprekken mee krijgt.
Klik hier om je aan te melden voor de gratis JobCred nieuwsbrief en krijg altijd de laatste tips voor een CV dat werkt rechtstreeks in je inbox.

 

 

Related posts:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.