Home >> Blog >> Zo maak je een CV met zeggingskracht

Zo maak je een CV met zeggingskracht

Tien seconden. Zo weinig tijd heeft je CV om te veranderen in een sollicitatiegesprek. Korter dan de tijd die het je kostte de postzegel te plakken. Of het mailtje te versturen.

Misschien is bovenstaand moeilijk te geloven, maar studie na studie wijst toch echt uit dat de gemiddelde recruiter een CV in slechts tien seconden beoordeelt. Zijn jouw tien seconden voorbij, dan is het of de papierbak … of je CV heeft zijn werk goed gedaan en trekt positief de aandacht van de recruiter.

Is jouw CV klaar voor deze korte deadline? Is jouw CV bijzonder genoeg om een enkeltje prullenbak bespaard te blijven?

 

CV Krachttermen Laten je CV voor je Spreken

Geen paniek! JobCred heeft de oplossing. Gebruik onze beproefde methodiek en je CV scoort gegarandeerd meer uitnodigingen voor gesprekken. En het is nog eens reuze simpel, ook.

Veruit de meest effectieve manier om je CV meer impact te geven, en dus de aandacht van de lezer te grijpen, is een aantal goedgekozen buzzwoorden. Mits goed gebruikt kunnen deze woorden het verschil maken tussen papierbak en ‘in’-bak.

En dan hebben we het natuurlijk niet over om het even welk buzzwoord of corporate-speak, maar over zorgvuldig geselecteerde Krachttermen. Woorden die jouw karakteriseren als een positieve, dynamische en gemotiveerde persoonlijkheid. Iemand die zich prima weet uit te drukken en die iedere taak die hem wordt voorgelegd tot een succesvol einde kan brengen.

 

Verander Meteen je CV

Stel je voor: je bent een recruiter die zich een weg aan het banen is door een zee van CV’s, en dan lees je de volgende zin:

“Kostenbesparing van 5%”

Spoort die je aan tot verder lezen?

Nee dus, in de prullenbak ermee. De ongelukkige kandidaat heeft nooit een kans gehad.

Dezelfde cijfers, maar dan verrijkt met een paar impactvolle Krachttermen:

 

“Een kostenbesparing van 5% vastgesteld en gerealiseerd.”

De nadruk ligt nu direct op het feit dat jij een taak tot een goed einde hebt gebracht, in plaats van dat dit als vanzelf ging.

Is je het subtiele slimmigheidje opgevallen om je prestaties in de voltooid verleden tijd te zetten? Dit is niet alleen een mooie proeve van bekwaamheid en volledigheid, maar deze aanpak laat ook je verrichtingen nog beter voor je spreken.

 

Zo Presenteer je je Prestaties Nog Smakelijker

Nu bevat je CV dus dat geweldige, in het oog springende statement dat de lezer dwingt tot verder lezen. Maar we gaan nog een stapje verder. Met wat positieve bijvoeglijke naamwoorden en bijwoorden.

“Een significante kostenbesparing van 5% succesvol vastgesteld en gerealiseerd.”

Hou met name bij het opschrijven van je prestaties in je achterhoofd dat je moet onderstrepen wat jouw rol in het resultaat was, in plaats van wat je baan inhield. Proef je het subtiele verschil?

 

Creëer Nu je Eigen CV met Krachttermen.

Zo simpel is het. Is de concurrentie groot, dan heeft je CV daar natuurlijk sowieso een zware dobber aan. Het voorzichtige gebruik van wat Krachttermen bij de beschrijving van je bekwaamheden, arbeidsverleden, opleiding en prestaties kan echter wonderen verrichten.

Strooi ook nog een paar Krachttermen over je voorblad en laat hun toverkracht voor je werken. Jij bent vervolgens namelijk zo goed als verzekerd van een uitnodiging voor een gesprek.

Hier vind je een uitgebreide lijst van zorgvuldig uitgekozen CV Krachttermen.

 

Ga direct naar je JobCred profiel en geef je CV vandaag nog een Krachtterminjectie zodat jij degene bent die op gesprek gaat voor die wereldbaan.

Klik hier om je aan te melden voor de gratis JobCred nieuwsbrief.

 

Related posts:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.