Home >> Blog >> Ben jij een recruiter’s ergste nachtmerrie? 10 Onvergeeflijke CV-blunders

Ben jij een recruiter’s ergste nachtmerrie? 10 Onvergeeflijke CV-blunders

 

recruiter nightmare cv blunders1 Ben jij een recruiters ergste nachtmerrie? 10 Onvergeeflijke CV blunders

Ben niet de recruiter's ergste nachmerrie... stuur een professioneel CV.

 

Beeld jezelf in als een recruiter, zittend aan je bureau, met een stapel van honderd CV’s voor je. Al deze CV’s doorkijken is een vervelende taak, zelfs al zijn ze allemaal deskundig geschreven en helemaal korrect.

Maar dat zijn ze niet…. Er zijn zeker meer dan een paar absolute wangestalten bij waar je gewoon helemaal niet goed van wordt.

En wat drijft recruiters nu precies tot waanzin?

Het zijn altijd dezelfde domme fouten, elke keer weer. Dus doe jezelf en de recruiter een plezier en vermijd de volgende gekmakerij…

1. Spellingsfouten

Speling, speelling, speeling. De grootste ergernis voor recruiters is een slechte spelling. Fouten zetten je te kijk als onprofessioneel en onzorgvuldig. Je CV moet je een interview opleveren. Dus laat eenvoudige spelfouten je kansen niet verstoren. Stuur nooit je CV als een soft-copy zonder het eerst af te drukken, hardop te lezen, en het iemand anders ook te laten lezen.

2. Liegen en overdrijven

Verbazingwekkend dat er nog steeds mensen zijn die liegen en hun prestaties op hun CV opblazen. Het is bijna 100% gegarandeerd dat een potentiële werkgever navraag doet bij je referenties. Wees vooral voorzichtig met jezelf een hogere functie, een langer dienstverband of een loonsverhoging te geven, want deze kunnen gemakkelijk worden gecontroleerd. Bedenk je ook twee keer voordat je vrieden als referenties op je CV verschijnen.

3. Normale sollicitatie met een Video-CV

Ben je gek?! Gewoon omdat het kan betekent niet dat je dat dan ook zou moeten gebruiken. Tot dat Video CV’s de norm zijn geworden, doe je jezelf geen dienst door een Video CV in te dienen. Zelfs als je heel comfortabel bent voor de camera. Mensen kunnen onberekenbaar zijn. Dus waarom zou je de kans lopen om daarom niet te worden uitgenodigd voor een gesprek?

4. Lange CV’s

Minder is meer. Streef naar een maximum van twee volle pagina’s; doe alleen in uitzonderlijke omstandigheden een beroep doen op een derde pagina. Als je CV langer is dan kan dit serieus je kansen om te worden geïnterviewd beschadigen. Je loopt het risico de indruk te wekken van iemand die niet kan focusen en onprofessioneel en niet in staat is om effectief te communiceren. Leg alleen de nadruk op je meest recente prestaties; niet op die van 10 jaar oud (iets van meer dan 10 jaar geleden kan worden samengevat in een paar regels). Als je JobCred CV is iets meer beslaat dan twee pagina’s, download het dan en pas het iets aan in Microsoft Word om er voor te zorgen dat het niet langer is dan twee pagina’s.

5. Onverklaarbare hiaten in je dienstverband

Wat heb je te verbergen? Dit is het eerste wat een recruiter zal denken als ze een gat in je CV zien. Wat de redenen ook mogen zijn (afvloeing, loopbaanonderbreking, reizen, kinderen enz.) vermeld dit op je CV.

 

De laatste 5 blunders verschijnen in ons volgende blogartikel.

Wat kun je in de tussentijd doen?


  1. Meld je, net als alle anderen, gratis aan bij JobCred om je beste CV te creëren. 

  2. Meld je aan voor de gratis JobCred nieuwsbrief en ontvang ons volgende blogartikel automatisch in je inbox.

 

 

 

Related posts:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.